İndeks:
Köpek Nezlesi Neden Olur? Nasıl Geçer?
Köpek nezlesi insanlarda ve kedilerde görüldüğü gibi üst solunum yollarında enfeksiyondan meydana gelir. Yine insanlarda olduğu gibi nezle köpeklerde de hafif şekilde atlatılır ancak bu süreçte iştah kaybı gibi durumlar meydana gelebildiği için köpeğinizin başka hastalıklara yakalanmaması için nezle sürecine dikkat etmeniz gerekir.
Köpek Nezlesi Neden Olur?
Köpek nezlesi üst solunum yollarında virüslerden kaynaklı olarak görülen bir rahatsızlıktır. Genel olarak nezle, başka köpeklerden kendisine geçmiştir. Bu yüzden hastalığı önlemek adına da nezle olan bir köpekten kendi köpeğinizi uzak tutmanız gerekir.

Köpek Nezlesi Belirtileri Neler?
Nezlenin belirtileri insanlardaki belirtilere çok benzer. En önemli belirti ise kuru öksürük ve sürekli olarak devam eden hırıltıdır. Köpeklerde durduk yere sürekli olarak görülen hırıldama rahatsızlık belirtisidir ve kuru öksürük ile birleştiğinde nezleye işaret eder. Hırıltıyı anlamak ise onu dinleyebilirsiniz. Eğer boğazına bir şey takılıyor gibi bir ses çıkıyorsa bu durum nezle belirtisidir.
Nezleye sebep olan virüsler kısa sürede kuluçka evresinden çıkarlar ve sonrasında etkileri daha şiddetli hale getirirler. Köpeğinizin boğazından sıvılar da bu aşamada gelmeye başlayabilir. Belirtiler genelde üç günde başlar ve on güne kadar da köpeğinizin bağışıklık sistemine göre uzayabilir.
Nezle olduktan sonra köpeğinizde öksürük ve hırıltının dışında halsizlik, iştahsızlık ve burun akması görülecektir. Ayrıca ateşi de görülebilir.

Köpek Nezlesi Nasıl Tedavi Edilir?
Köpek nezlesi tedavisi için acil veteriner PatiKule tarafından önerilecek olan ilaçları köpeğinizin kullanması gerekir. Nezlenin tedavisi tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de belirli ilaçlar ile sağlanabilmektedir. Tedavi sürecinde ilaçların eksiksiz alınması ve köpeğinizin de dinlenmesi gerekir. Aynı zamanda veteriner hekimin tavsiyesi ile aşı da yapılabilir.
Hastalık süresi boyunca köpeğiniz halsiz olacağı için kendisini yormamaya dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda rahatça dinlenebileceği bir alan yaratmalısınız. Bağışıklık sisteminin zarar görmemesi için de beslenmesine dikkat etmeli, sevdiği mamaları vermeli ve öğün atlamamalısınız. Ayrıca başka köpek bulunuyorsa kendisinin de hastalığı kapmaması için mutlaka izolasyon sağlamalısınız. Köpek nezlesi sadece köpeklere bulaşır ve insanlar başta olmak üzere diğer canlılara bulaşmamaktadır.